Pontos idő: 2020. feb.. 28. 4:09
Betűméret megváltoztatása
Final Fantasy Center Final Fantasy játékok, Final Fantasy VII, VIII, IX, X, X-2, Advent Children, Dirge of Cerberus, végigjátszások, letöltések, fórum

Hírek, információk

Segítség - Ha nem érted miről szól az Advent Children

Beszélgetések az újdonságokról és hasznos információk a régebbi játékokról

Segítség - Ha nem érted miről szól az Advent Children

HozzászólásSzerző: Jumbo Cactuar » 2006. jan.. 29. 22:37

Az Advent Children cselekménye a Final Fantasy VII játék után játszódik két évvel. Ha anélkül nézted meg a filmet, hogy még nem játszottál a játékkal, bizonyára felmerült benned pár kérdés. Reméljük a következő összefoglaló segít ezek megválaszolásában.

Miről szól a Final Fantasy VII játék?

Jaték főhőse is, csakúgy mint az Advent Children-é, Cloud Strife, a fiatal katona. De kik a többiek?

Kép

Jenova, Zack ->
Jenova egy különlegesen gonosz entitás, amely egy meteorral érkezett a Földre. Sejtjeit egy Shinra nevű óriásszervezet kísérleteknek vetette alá, hogy általuk átlagemberekből különleges katonákat hozzanak létre, így Cloudot, és társát Zack-et, valamit a kísérlet főtermékét, Sephirothot. Cloud néhány évnyi együttműködés után otthagyta a Shinrát, hogy saját útját járja.


Shinra, Avalanche ->
Nemsokkal ezután csatlakozott egy Avalanche nevű terrorszervezethez (a vezetője Barett), akik épp akcióba lendülnek a Shinra egyik reaktora ellen, melyről úgy tartják, energiatermelő tevékenysége által a bolygó lassú de biztos pusztulását idézi elő. És ez így is van: a Shinra erőművei abból az életfolyamból készítenek energiát, melybe a holtak lelke visszatér, és amelyből az újonnan születők szelleme ered. Ha törik ha szakad, Barett és elszánt társai véget akarnak vetni ennek, noha új társukat, Cloudot egyelőre csak az érdekli, hogy megkapja a segítségért neki járó pénzt.

Reno, Rude, Rufus ->
Természetesen az Avalanche tevékenységét a Shinra vezetése csöppet sem nézi jó szemmel. A cég elnöke, Rufus felbérli a Turk-öket (Rude, Reno, Elena, Tseng), hogy állítsák meg a lázadókat. Többszöri összecsapás után Barették bejutnak a Shinra központjába, aholis egy robbanás Rufus látszólagos halálát okozza. Ezután a Turk-ök felhagynak az Avalanche üldözésével.

Aeris, Sephiroth ->
Cloud közönyössége a világgal szemben egycsapásra eltűnik, amikor újra felbukkan életében egykori harcostársa, Sephiroth aki különös misszióba fog, hogy megtalálja az Ígéret földjét.
Kutatásai során Sephiroth olyan tudás birtokába jut, mely teljesen elborítja elméjét, és onnantól kezdve képes mindenkin átgázolni, hogy céljait elérje.
Szintén fordulatot jelent Cloud életében, mikor megismerkedik a különös virágárus lánnyal, Aerisszel, aki egy ősi, letűnt nép, a Cetra utolsó élő tagja. E nép tagjai állítólag különös tudás és képességek birtokában vannak. Ez elég indok is Sephiroth számára, hogy elrabolja őt. És hogy végül megölje.

Yuffie, Vincent, Red13, Cait Sith ->
Sephiroth tevékenysége messzemenően túlmutat egykori énjén és pusztulással fenyegeti az egész bolygót (a részletekért lásd a játékot, mindent azért nem árulunk el ;) ). Hogy megállítsák, Cloud, Barett, és Barett egyik leghűségesebb társa, Tifa összefognak. Soraikat erősíti még Cid, az élete értelmét kereső űrrepülőgép-pilóta; Yuffie, a fiatal tolvaj; RedXIII, a Shinra laboratóriumából kiszabadított négylábú; Cait Sith, egy furcsa lény a Gold Saucer nevű szórakoztatóhely egyik alkalmazottja; valamint Vincent, akit koporsóban töltött hosszú álmából zaklat fel az arra járó csapat.

***

Számtalan kaland után sikerül megállítaniuk ellenségüket, és megvédeni a bolygót a feléje száguldó meteortól. A végső összecsapás után Sephiroth és Jenova teste is eltűnik, a csapat pedig szétszéled.

Tifa és Barett, annak fogadott gyermekével, Marlenevel visszatér Midgarba, aholis Clouddal közösen vállalkozásba kezdenek.
Cloud életében még ekkoris meghatározó érzés a bűntudat, amit Aeris elvesztése miatt érez, és mely miatt inkább az elvonultságot választja. Nyugalma azonban csak addig tart, míg fel nem tűnik a Kadaj, Loz, Yazoo trió, kik anyjukat, Jenovát keresik...
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Jumbo Cactuar 2007. feb.. 19. 23:01-kor.
Kép
Jumbo Cactuar limit breakjei:
1000 Needles: -999 Gil
10000 Needles: -9999 Gil
Mega Needles: -99999 Gil
Ultima Needles: bann
Avatar
Jumbo Cactuar
.:Guardian Force:.
.:Guardian Force:.
 
Hozzászólások: 214
Csatlakozott: 2004. okt.. 25. 5:51
Tartózkodási hely: FFCenter

HozzászólásSzerző: Jumbo Cactuar » 2006. jan.. 29. 22:40

Ez egy rögtönzött összefoglalás csak, lécci nézze át valaki aki jól ismeri a VII-et mert lehet hogy vannak benne tévedések :oops:

Ennek az összefoglalónak olyannak kellene lennie, hogy megválaszolja a filmmel kapcsolatban felmerő kérdéseket, de semmi olyasmit ne áruljon el, ami lelőheti a játék legnagyobb *poénjait*. Nyugodtan bombázzatok ötletekkel hogy mi kerüljön még bele :)

Illetve lehet kérdezni is, akik nem játszottak vele, és még az összefoglaló után sem világos nekik néhány dolog.
Kép
Jumbo Cactuar limit breakjei:
1000 Needles: -999 Gil
10000 Needles: -9999 Gil
Mega Needles: -99999 Gil
Ultima Needles: bann
Avatar
Jumbo Cactuar
.:Guardian Force:.
.:Guardian Force:.
 
Hozzászólások: 214
Csatlakozott: 2004. okt.. 25. 5:51
Tartózkodási hely: FFCenter

HozzászólásSzerző: Sabin » 2006. jan.. 29. 23:42

na asszem hamarosan nekiállok kijátszani a FF7et... :D
Avatar
Sabin
Megszállott FF-es
Megszállott FF-es
 
Hozzászólások: 1452
Csatlakozott: 2006. jan.. 18. 18:49
Tartózkodási hely: Pécs

HozzászólásSzerző: X-master » 2006. jan.. 30. 10:31

lehet direkt nem írtad oda, ezért írom spoilerezve inkább, hogy caith sith egy Reeve nevű fickó által iránytott robot, aki a shinrában dolgozik :)
Kép
Avatar
X-master
The Satan
 
Hozzászólások: 1218
Csatlakozott: 2005. márc.. 13. 12:17
Tartózkodási hely: Ott!

HozzászólásSzerző: Red13 » 2006. jan.. 30. 12:21

X-master írta:lehet direkt nem írtad oda, ezért írom spoilerezve inkább,hogy caith sith egy Reeve nevű fickó által iránytott robot, aki a shinrában dolgozik :)

De csak az alatta lévő mog 8)
Avatar
Red13
The Great Warrior
 
Hozzászólások: 1699
Csatlakozott: 2005. jan.. 23. 17:27
Tartózkodási hely: Salgótarján

HozzászólásSzerző: Zid » 2006. jan.. 30. 14:53

Valamit kihagytál: Matéria :)
Azt használják a filmben, de nem mondanak róla semmit :)
És Marlene Barrett nevelt lánya :)
Avatar
Zid
Megszállott FF-es
Megszállott FF-es
 
Hozzászólások: 1699
Csatlakozott: 2005. júl.. 9. 15:54
Tartózkodási hely: Suckron

HozzászólásSzerző: kult44 » 2006. jan.. 30. 15:15

A matériákról, akár a végtelenségig lehetne írni, és arról is, hogy elméletileg azzal a matériával nem is idézhetett volna. Asszem azt csak, pont párosítva használhatta volna.
Ha téged sebesítettek meg, jól alszol. Ha mást bántasz nem tudsz aludni.
Avatar
kult44
Sorceress
 
Hozzászólások: 2862
Csatlakozott: 2005. júl.. 12. 10:13
Tartózkodási hely: A Vampire könyveim társaságában

HozzászólásSzerző: olf » 2006. jan.. 30. 19:18

Naszóval. Viszonylag jól összefoglaltad, Kaktusz ( :D vagy hogy is rövidítsem a Jumbo Cactuart), de, amint mondtad, volt benne egy-két pontatlanság, ami szerintem csak nekem szúrja a szemem, illetve akik játszottak az FFVII-tel.
Szóval egy kis plusz:

Jenova: Jenova több ezer évvel ezelőtt érkezett a földre (ez talán a filmből is kiderül), és az ott élő őslakosokat egy bizonyos vírussal fertőzte meg (tulajdonképpen a saját DNS-ét kezdte az őslakos cetrákba ültetni), aminek következtében a cetrák mutálódtak, és egyre jobban kezdtek hasonlítani Jenovára, és viszont. Azt hiszem, ennek a folyamatnak a következménye az emberi faj kialakulása. A magyar feliraton meglátszik, hogy szabadfordítás, ugyanis nem egy helyen meglehetősen ferdíti az eredeti szöveget. Amikor a filmben elhangzik az, hogy a geostigmát azok kapják meg, akiben öröklődnek Jenova DNS-ei, az szerintem téves, ugyanis:
1. Jenova DNS-ei minimálisan minden emberben ottvannak
2. A Lifestream Jenova pusztulása után (hát a játékban mi tángáltuk el rendesen) a DNS-eit szabadon szállítja

A megoldás szerintem ott van, hogy aki fiatal, vagy érzelmileg labilis, azon a Lifestream könnyebben átáramlik, és így szervezetébe jut egy jókora adag idegen DNS, amit a szervezet próbál leküzdeni (ezt Vincent el si magyarázta...).

Matériák: Tulajdonképpen fagyott makokristályok (nem tudom, mondták-e a filmben, a mako a lifestream fizikai megtestesülése, amit a ShinRa elszív a Mako-reaktorjaival - alapállapotban folyadék és gáz között van).
A kristályokat mesterségesen állítják elő, mivel a természetben nagyon kevés található (valószínűleg nagyon hideg hőmérsékleten szilárdul).
A matériák különböző adatokat képesek tárolni. Nem betáplált adatokat, hanem véleményem szerint a világ egyes kódjait (pl. tűz), ami a szilárd anyagban nem áramlik, mint a lifestreamben, így tárolható, és bármikor elindítható a matéria által tárolt kód. A matériák képesek élőlények DNS-eit is tárolni, ám az FFVII világában még tudományos rejtély (legalábbis senki nem magyarázta el), hogy hogyan. Valószínűleg erre csak nagyon nagy hatalmú lények képesek (pl. a kedves Bahamut, akit a filmben idéznek). Így a lények képesek bármikor újraéledni a matériából, ezáltal tulajdonképpen halhatatlanná válnak. Banyek Aerisnek is kellett volna egy vörös matéria... :cry: Apropó vörös! Nem tudja senki, hogy miért kék a filmben Bahamut matériája, mikor vörösnek kellene lennie???
JA és még valami: mint mondtam, a matériák szilárdak, és nem úgy kell használni őket, ahogy Kadajék tették. Ők csak azért tudták magukba tenni, mivel tulajdonképpen csak szellemek (hű, ezt sem írta a magyar felirat), és így talán jobban képesek használni a matériákat.
A valós lények általában fegyverük erre a célra készített foglalatába, illetve külön matériatároló karkötőbe pattintva viselik.
Avatar
olf
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
 
Hozzászólások: 2315
Csatlakozott: 2005. nov.. 4. 23:43
Tartózkodási hely: Nem tartózkodom

HozzászólásSzerző: Jumbo Cactuar » 2006. jan.. 30. 19:37

X-master: azért nem írtam bele, mert a filmben ugyebár nem szerepel Reeve, sőt lényegében még maga Cait Sith se :D

Zid: matéria, Marlene - tényleg, ezeket mindjárt beleírom! :oops:

olf: a Jenovával és matériával kapcsolatos háttérinfók szerintem a film szempontjából nem különösebben fontosak, inkább csak bekavarják azokat akik csak a filmet látták, ezért maradtak ki. Ettől függetlenül köszi az összefoglalót! :yes:
Kép
Jumbo Cactuar limit breakjei:
1000 Needles: -999 Gil
10000 Needles: -9999 Gil
Mega Needles: -99999 Gil
Ultima Needles: bann
Avatar
Jumbo Cactuar
.:Guardian Force:.
.:Guardian Force:.
 
Hozzászólások: 214
Csatlakozott: 2004. okt.. 25. 5:51
Tartózkodási hely: FFCenter

HozzászólásSzerző: X-master » 2006. jan.. 31. 16:11

olf írta:Naszóval. Viszonylag jól összefoglaltad, Kaktusz ( :D vagy hogy is rövidítsem a Jumbo Cactuart) ...


JC :P
de Marlene története is érdekes, nekem inkább Denzelről kéne vmi infó :P
Kép
Avatar
X-master
The Satan
 
Hozzászólások: 1218
Csatlakozott: 2005. márc.. 13. 12:17
Tartózkodási hely: Ott!

HozzászólásSzerző: Yuber » 2006. feb.. 2. 2:50

X-master írta:
olf írta:Naszóval. Viszonylag jól összefoglaltad, Kaktusz ( :D vagy hogy is rövidítsem a Jumbo Cactuart) ...


JC :P
de Marlene története is érdekes, nekem inkább Denzelről kéne vmi infó :P


Denzel sztorijához olvasd el a nemrég írodott On the Way to a Smile alkotást, 4 epizód van jelenleg, abból elég jól megismerheted Denzelt. ;)

http://www.adventchildren.net/ff7ac/extra/prologue.php
Kép
Avatar
Yuber
Kitartó fórumozó
Kitartó fórumozó
 
Hozzászólások: 428
Csatlakozott: 2005. jan.. 4. 4:42
Tartózkodási hely: Bp

HozzászólásSzerző: Zorgika » 2006. feb.. 14. 21:44

Sabin írta:na asszem hamarosan nekiállok kijátszani a FF7et... :D


Üdv a klubban! :D
Avatar
Zorgika
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
 
Hozzászólások: 3344
Csatlakozott: 2006. feb.. 11. 21:12
Tartózkodási hely: Jobbra a második csillag és előre reggelig...

HozzászólásSzerző: Sabin » 2006. feb.. 15. 17:58

csak nekiállNÉK kijátszani mert nincs hangja,de sebaj,ezt a kommentet nem a saját gépemről írom mert az enyém épp szervízben van ugyhogy hamarosan én ki végigviszem már a 7et... :)
Avatar
Sabin
Megszállott FF-es
Megszállott FF-es
 
Hozzászólások: 1452
Csatlakozott: 2006. jan.. 18. 18:49
Tartózkodási hely: Pécs

HozzászólásSzerző: Szacsi » 2006. feb.. 16. 19:49

Csak egyetlen kérdés amire nem találtam konkrét választ:
Ugyebár Sephiroth annak idején levágta Jenova fejét. De mit akar kezdeni pusztán a fejével??? :shock:

És a végén, Kadaj meg a többiek akkor visszatértek a lifestream-be, ugye....?
Avatar
Szacsi
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
 
Hozzászólások: 2218
Csatlakozott: 2006. feb.. 16. 16:40
Tartózkodási hely: Hol itt, hol ott

HozzászólásSzerző: olf » 2006. feb.. 18. 13:18

1. Leginkább a DNS-ére volt szüksége, asszem... abból Jenova a játékbeli harcok szerint újra tudja teremteni önmagát, mint a giliszta...
2. Aha
Avatar
olf
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
 
Hozzászólások: 2315
Csatlakozott: 2005. nov.. 4. 23:43
Tartózkodási hely: Nem tartózkodom

HozzászólásSzerző: Szacsi » 2006. feb.. 18. 20:46

Ok, köszi ^^
Avatar
Szacsi
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
 
Hozzászólások: 2218
Csatlakozott: 2006. feb.. 16. 16:40
Tartózkodási hely: Hol itt, hol ott

APÁÁÁMM LEsz szinkronosan is??

HozzászólásSzerző: tidus9 » 2006. márc.. 18. 15:51

:P :P :P :P :D :D :D :D :D


KKELL MAGYAR SZINKRONT CSINÁLNI RÁÁÁÁÁÁÁÁ


az japánul megvan film de az is király csak nem értek semmit
:twisted:
Avatar
tidus9
Kitartó fórumozó
Kitartó fórumozó
 
Hozzászólások: 471
Csatlakozott: 2006. márc.. 18. 14:15
Tartózkodási hely: Hardstyle land

HozzászólásSzerző: kult44 » 2006. márc.. 18. 16:18

Akkor szerezz magyar feliratot. Asszem ez a címe annak az oldalnak ahol én találtam a feliratot. http://www.feliratok.hu
vagy valami ilyesmi :P
Ha téged sebesítettek meg, jól alszol. Ha mást bántasz nem tudsz aludni.
Avatar
kult44
Sorceress
 
Hozzászólások: 2862
Csatlakozott: 2005. júl.. 12. 10:13
Tartózkodási hely: A Vampire könyveim társaságában

HozzászólásSzerző: Zorgika » 2006. márc.. 19. 14:05

Szerintetek a dvd, ami majd megjelenik, lesz rajta angol szinkron?
Avatar
Zorgika
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
 
Hozzászólások: 3344
Csatlakozott: 2006. feb.. 11. 21:12
Tartózkodási hely: Jobbra a második csillag és előre reggelig...

HozzászólásSzerző: Sabin » 2006. márc.. 19. 15:03

az 10000% h angol lesz,de hogy magyar lesz -e... :? :roll:
Avatar
Sabin
Megszállott FF-es
Megszállott FF-es
 
Hozzászólások: 1452
Csatlakozott: 2006. jan.. 18. 18:49
Tartózkodási hely: Pécs

HozzászólásSzerző: Szacsi » 2006. márc.. 19. 19:53

Úúúhh unkább ne legyen :?
Angol meg szerintem is lesz rajta de hát...Ők is nagyon el tudják szúrni a szinkronokat.
A japán pedig nagyon nagyon nagyon nagyon jó szóval ha nem lesz rajta más
én ezzel is bőven megelégszem :pirul2:
Avatar
Szacsi
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
 
Hozzászólások: 2218
Csatlakozott: 2006. feb.. 16. 16:40
Tartózkodási hely: Hol itt, hol ott

HozzászólásSzerző: kult44 » 2006. márc.. 19. 19:55

Én a következő képpen képzeltem el a csomagot. :D :D
1. Alap film, magyar és japán szinkronnal és tökéletes magyar felirattal
2. A Last Order ugyan így
3. Maga a játék.

De ez hiú ábránd.
Ha téged sebesítettek meg, jól alszol. Ha mást bántasz nem tudsz aludni.
Avatar
kult44
Sorceress
 
Hozzászólások: 2862
Csatlakozott: 2005. júl.. 12. 10:13
Tartózkodási hely: A Vampire könyveim társaságában

HozzászólásSzerző: Red13 » 2006. márc.. 19. 19:55

Április végén jelenik meg nálunk az AC, két DVD-és változatba és sajna angol szinkron lesz és magyar felirat rajta. Bár még lehet hogy rányomnak egy japán szinkront is(az jó lenne)
Avatar
Red13
The Great Warrior
 
Hozzászólások: 1699
Csatlakozott: 2005. jan.. 23. 17:27
Tartózkodási hely: Salgótarján

HozzászólásSzerző: Sabin » 2006. márc.. 19. 20:50

énnekem a legjobb a japán szinkron + magyar felirat kombó lenne! :D
Avatar
Sabin
Megszállott FF-es
Megszállott FF-es
 
Hozzászólások: 1452
Csatlakozott: 2006. jan.. 18. 18:49
Tartózkodási hely: Pécs

HozzászólásSzerző: Emtrexx » 2006. márc.. 19. 21:01

Red13 írta:Április végén jelenik meg nálunk az AC, két DVD-és változatba és sajna angol szinkron lesz és magyar felirat rajta. Bár még lehet hogy rányomnak egy japán szinkront is(az jó lenne)

Hát ez az infó meg honnan van??? :shock:
KépKép
Avatar
Emtrexx
Tiszteletbeli tag
Tiszteletbeli tag
 
Hozzászólások: 4181
Csatlakozott: 2004. okt.. 26. 6:05
Tartózkodási hely: Notre Dame tornya

Következő

Vissza: Hírek, információkKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron